Draft2

September 27th, 2010

Så förra helgen började jag pilla på en ny låt. Hade ingen direkt plan utan tänkte leka runt och se hur det går.

Denna gången tänkte jag verkligen se till att få en ordentlig bastrumma, så jag gjorde den helt själv i Operator (bra tutorials på youtube). Sedan la jag upp en kanal till där jag satte på en hård kompression och blandade båda signalerna.

Basen kommer från en Operator preset som jag ändrade lite på, en Saturator och lite sidechain kompression från bastrumman.

När jag lekte runt lite med trummorna så la ja på en delay på cymbalerna, vilket gjorde ett riktigt häftigt kaotiskt ljud. Även lite delay på de stängda hihatsen fungerade very good.

Inte mycket melodi här då basen sköter det mesta själv. De electro elementen som är med är Operator presets som jag bara ändrade lite smågrejer på. Tyckte att dom smälte in bra out of the box.

På söndagen så hade jag trummorna, melodin, basen och även placeringen färdig. Tog med låten till bilen och lyssnade men det kändes inte helt 100, så igår satt jag och tweakade lite fram och tillbaka.

Resultatet blev tillslut riktigt bra så la upp den på soundcloud. Kika på inlägget för låten här: http://aleex.se/tracks/2010/one-bass/

Loggboken | Comments | Trackback

Leave a Reply

  1.  
  2.  
  3.  
  4. XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
You can keep track of new comments to this post with the comments feed.

navigering

senaste låtarna

bloggat